top of page

Hurtigt ølandshvede brød

  • Forfatters billede: Pernille Bjerregaard
    Pernille Bjerregaard
  • 10. apr. 2018
  • 1 min læsning

I går faldt jeg over en pakke ølandshvedemel og fik lyst til at bage et lækkert brød som tilbehør til aftensmaden. Jeg er endnu ikke lykkes med at få en god surdej, så bagte et brød uden, og det blev virkelig lækkert, med dejlig sprød skorpe og svampet brød under skorpen. Til brødet serverede jeg en klassiker nemlig torskefad, som jeg syntes er rigtig lækkert.

Opskriften på brødet får i her:

Det skal du bruge: 4 dl. koldt vand 25g. gær 10g. salt 250g. ølandshvedemel 200g. alm hvedemel

Sådan gør du: Lav gerne brødet i rørmaskine da det er vigtig at få det æltet rigtig godt. Opløs gæren i vand, tilsæt salt. Hæld alt melet i. Brug en dejkrog, og ælt ved laveste niveau indtil dejen er ensformigt (ca. 1-2 min) derefter skrues op på fuld styrke og dejen æltes i 15-20min, indtil den slipper skålen og sidder om dejkrogen. Dejen skal være meget blød. Stil dejen til hævning 2-3 timer ved stuetemperatur i en skål smurt med olie, eller i en hævekurv med mel i. Efter hævning tænd ovnen på 250g. Sæt en bagesten i ovnen og lad den blive godt varm, lige inden brødet kommer i ovnen drys da lidt mel på bagestenen og stil et ildfast fad med en kop vand i bunden af ovnen. Hæld nu brødet direkte fra hæveskålen over på bagestenen. Bages 30min. Lad brødet køle af på en rist.

 
 
 

Kommentarer


RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page