Gratineret spaghetti ret
- Pernille Bjerregaard
- 17. apr. 2018
- 1 min læsning
Denne spaghetti ret, er en klassiker fra min barndom. Vi brugte den mest til fødselsdage, eller andre festlige anledninger. Herhjemme er det blevet til en hverdags favorit, da den er nem at lave til flere dage, og lidt til fryseren. Den smager fantastisk og det kan være svært ikke at spise lidt for meget 😉. Retten kan bikses sammen hurtigt, men smagen bliver bedst ved at lade det simre en times tid.
Opskriften får i med her: Til 5 personer (2 vokse og 3 børn) i 2 dage plus lidt til fryseren 😊
Det skal du bruge:
1 kg. Spaghetti. 500g. Kylling eller skinketern 200-300g. Frosne ærter 1 bk. Friske hvide champignon el. 1-2gl. Skive skårne svampe. 1 fl. Tomat puré 5 fed hvidløg 1 alm løg Revet mozarella 4 tomater skåret i skiver. 1 spsk. Paprika 1 tsk. Salt
Sådan gør du:
Start med at snitte løg og hvidløg og svits det med lidt olie i en gryde. Tilsæt kødet, skåret i mundrette bider, og brun det let. Tilsæt salt og paprika, dernæst en flaske tomat pure (ikke puré i dåse, men fra flaske, beauvais, er bedst 😉), fyld derefter flasken med koldt vand og tilsæt. Lad retten stå og småsimre gerne en lille times tid, men mindre kan også gøre det. De sidste 10 min retten står og simre tilsæt de skive skårne champignon. Kog imens spaghettien, og ærterne skoldes kort. Fordel spaghettien i ildfast fade, med en lille fordybning i midten hvor kødet lægges i. Ovenpå kødet og spaghetti lægges ærter, tomater skåret i skiver, og tilsidst drysses med ost. Tænd ovnen på 200g. Og gratiner retten i 20min.


























Kommentarer