Syltede chili med Pale Ale
- Pernille Bjerregaard
- 24. aug. 2018
- 1 min læsning
Her i huset er det kun manden der er glad for både chili og øl, til gengæld er han ene mand på slottet, så tænker at det vil bringe glæde med lidt stærkere sager ind imellem alle de søde sirup, marmelader og saft der ellers pryder hylderne i vores køleskab. Det er både hurtigt og simpel at lave syltede chili. Har syltet chilierne på to måder. Den ene er helt almindelig med sukker og eddike blanding, mens den anden er tilsat pale ale fra Thisted Bryghus. De skal stå et par uger og trække i glasset, så smagen kan jeg ikke afslører, men tænker da det giver et fint tvist i smagen med øl og chili sammen.
Hvis i har fået lyst til at afprøve ovenstående får i fremgangsmåden her:
Det skal du bruge:
8-10 chili, alt efter størrelse til et glas på ca. 2 dl. Men ellers bare sørg for glasset er fyldt godt op, og så tilpas antal chili derefter. Skyl og skær chilierne ud i skiver. Læg dem i rene skoldede glas. Kog en blanding op af 1dl eddike 1 dl. Pale ale 20g. Sukker
Sådan gør du: Hæld den kogende blanding over chilierne, luk glasset, og lad dem trække ca 2 uger før de spises. Hvis glassene er helt rene, og chilierne er helt friske kan de nemt holde i ca 6 mdr.
Comments