Grønkåls salat
- Pernille Bjerregaard
- 28. okt. 2018
- 1 min læsning
Jeg er stor fortaler for at følge årstidens råvarer, både fordi det giver en stor glæde at spise jordbær om sommeren, blommer om efteråret, og grønkål om efteråret/vinter, og så er det bedre for miljøet. Jeg har en enkelt stok grønkål i haven, nok til at give os til friske salater hen over efteråret og vinteren, og især denne er favoritten i tiden. Vi har hoved ingredienserne i haven, æbler og grønkål, og så laver jeg en vinegretta og rører i - det giver et dejligt syrlig tvist, sammen med søde tranebær og nødder er den perfekt til vinter retter og vildt. Tror faktisk den her kunne komme med på julebordet i år.
Det skal du bruge: (4 personer) 6 blade grønkål 1/2 granatæble 1 håndfuld tranebær 1 håndfuld valnødder eller andre nødder 2 æbler
Vinegretta: Olivenolie, æblecidereddike, sennep, honning, lidt friskkværnet peber, røres sammen og hældes over salaten der omrøres let inden servering.
























Kommentarer