top of page

Honninghjerter

  • Forfatters billede: Pernille Bjerregaard
    Pernille Bjerregaard
  • 6. dec. 2018
  • 2 min læsning

Et rigtig hyggeligt familie eller weekend projekt er at lave honninghjerter. Denne opskrift er med en fordej der kan laves 4-8 uger før kagerne skal bages. Men hvis man ikke vil vente så længe kan fordejen godt bruges efter nogle dage. Med et tykt lag mørk chokolade og guldstøv på toppen er de både smukke at se på, og lækre at spise. opskriften får i med her:

Fordej: (laves gerne 4-8 uger inden) 250g. Honning 250g. Mel Blandes sammen til en jævn dej, der stilles køligt i en bøtte. Når du ikke kan vente længere laves honningkagedejen færdig.

Det skal du bruge:

1 æggeblomme 1 tsk. Hjortetaksalt 500g. Honningkage fordej 1 tsk potaske 2 spsk. Koldt vand 2 tsk. Stødt kanel 1/2 tsk. St. Ingefær 1/2 tsk. St. Nellike 1/2 tsk. St. Allehånde 1 spsk. Revet appelsinskal

Sådan gør du: Kom æggeblomme i en skål og rør hjortetaksalt ud i blommen. I et glas røres potaske med koldt vand. Bland begge blandinger i fordejen, tilsæt alle de dejlige julekrydderier, og så skal der arbejdes med at få det hele æltet samnen, det kan altså lykkes, men der skal nogle fingerkrafter til, ellers kan dejen stå i stue temperatur i 30min, inden det blandes.

Kagedejen rulles ud, og udstikkes i ønskede former, vi fortrækker hjerter, ca. 1/2cm tykkelse, bages i en forvarmet ovn 175grader 10-12 min. Afkøles, og så bliver de hårde, og skal nu ligges i et fugtig klæde et par dage i køleskab før de er dejlig svampet klar til at pynte og spise. De kan ligge i køleskab 3-4 uger.

Det er en lidt langvarig process, men de er virkelig gode, og synes det er dejligt at have kager klar i køleskabet hele december.😋

 
 
 

Kommentarer


RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page