top of page

Æbler og most

  • Forfatters billede: Pernille Bjerregaard
    Pernille Bjerregaard
  • 13. sep. 2020
  • 1 min læsning

Vi har brugt det meste af søndagen på at samle æbler ind og lave most. Men det er nu ikke så dårligt når hele familien tager del i arbejdet, og pigerne fulgte spændt med i hele processen, fra æblerne blev plukket til mosten kom på flasker. Og når de så deres snit til det, blev der stukket et glas ind under og prøvesmagt.

Det jo også en måde at bruge en regnvejrs søndag på, og så er det bare en god fornemmelse at udnytte naturens ressourcer og putte det på flasker og i fryseren, så vi kan tage op efterhånden som vi har lyst til.

Vi har stadig en del æbler, så måske vi går igang igen næste weekend.. har lavet æblegrød der står i viktualierum og venter på vinterens mørke måneder. Æbler kan bare noget, og så kræver frugttræer der først er veletableret ingen pasning, det er ren overskud.

Det er til gengæld lidt af et stykke arbejde at presse æblerne til most, særligt efterfølgende med oprydning og rengøring af udstyr, men sådan er det jo hvis man gerne vil forvandle råvaren til et gemme produkt. Det er en klar anbefaling herfra, familietid og hygge.

 
 
 

Kommentarer


RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page